Wycieczka firmowa do Egeru i Budapesztu

Wycieczka firmowa do Egeru i Budapesztu

Zajmujemy się kompleksową obsługą wyjazdów firmowych. Jesteśmy doświadczonym organizatorem wyjazdów dla firm. Profesjonalnie organizujemy wycieczki firmowe i incentive travel w różne miejsca na świecie. Skontaktuj się z nami i powiedz w czym możemy Ci pomóc.

EGER – historyczne miasto usytuowane między malowniczymi pasmami gór Matra i Bukk, ok. 125km. na północny wschód od Budapesztu. Najokazalsze budynki w Egerze pochodzą z okresu baroku i czasów tureckich. Eger i okolice słyną z uprawy winnej latorośli i produkcji wina. Z uprawianych dziś gatunków produkuje się szeroką skalę białych i czerwonych win wytrawnych i półsłodkich, a przede wszystkim słynną Byczą Krew (Egri Bikaver). Niezmiernie ważną rolę w przechowywaniu wina spełniają piwnice wykute w wulkanicznych skałach, które ciągną się kilometrami pod miastem i w jego okolicach. Miasto Eger słynie również z kompleksu basenów z wodami termalnymi o temperaturze 28 – 32 stopni C z zawartością wapnia, magnezu, wodorowęglanu. Kąpiel w tych wodach działa leczniczo przy chorobach systemu nerwowego, niedokrwistości, chorobach reumatycznych oraz chorobach kobiecych.

Dzień 1
wyjazd z Polski.Przyjazd do Egeru. Czas wolny.
Obiadokolacja, nocleg. Dla chętnych wspólne wyjście do jednej z dyskotek (Grill, Hypolit, Kazamata lub spacer.
Dzień 2
Śniadanie. Czas wolny- możliwość korzystania z infrastruktury sportowo-rekreacyjnej obiektu (wstęp na kompleks basenów termalnych, do sauny i infrasauny bez ograniczeń czasowych).
O 13.00 wyjazd na wycieczkę autokarową do Doliny Szalayka na pieczenie pstrąga (miejscowy przewodnik czeka na grupę w Szilvasvarod na stacji leśnej kolejki, ok 20 minutowa przejażdżka kolejką do stacji końcowej na polanie Gloriett, gdzie goście zostaną przywitani palinką - węgierska wódka; po przywitaniu krótka nauka pieczenia pstrągów na świeżym powietrzu, następnie goście dostają pstrągi i słoninę na kijku i sami je sobie smażą, do pstrąga dostajemy sałatkę i pieczywo a na deser owoce. W czasie smażenia pijemy wino beczkowe z okolicznych winnic. Program kończy się spacerem przez przepiękną Dolinę podziwiając po drodze wodospad, budynek muzeum leśnictwa, źródło skalne i hodowlę pstrągów).
Wieczorem wyjście do czardy w Dolinie Pięknej Pani na „gulasz-party” z próbowaniem 3 gatunków win z regionu Egeru, przy muzyce cygańskiej ( kapela folklorystyczna zamówiona dla naszej grupy, występ trwa 1 godz.). Nocleg w hotelu. Dla chętnych wspólne wyjście do jednej z dyskotek (Grill, Hypolit, Kazamata) lub spacer. Nocleg.
Dzień 3
Śniadanie. Wyjazd do Budapesztu. Zwiedzanie miasta. Wyjazd na WZGÓRZE ZAMKOWE, zwiedzanie m.in.: BASZTY RYBACKIEJ, neogotyckiego KOŚCIOŁA MACIEJA, BRAMY WIEDEŃSKIEJ oraz ZAMKU KRÓLEWSKIEGO. Przejazd na PLAC BOHATERÓW - zwiedzanie PARKU VAROSLIGET, LUNAPARKU, MUZEUM SZTUK PIĘKNYCH. Wyjazd do Polski.

CENA OBEJMUJE:
- przejazd autokarem z klimatyzacją, wc, video
- 2 noclegi w hotelu 3*, pokoje 2 osobowe z łazienkami
- śniadania i obiadokolacje (w hotelu lub restauracji)
- kolacja w czadzie w Dolinie Pięknej Pani z degustacją 3 gatunków win
- wycieczka do Doliny Szalayka na pieczenie pstrąga
- zwiedzanie Budapesztu
- opieka pilota
- ubezpieczenie NNW i KL TU ALLIANZ