Incentivna Istria

Wyjazdy incentive travel do Chorwacji, na Istrię

Chorwacja_wyjazdy_incentive_3

DZIEŃ 1: Przyjazd do Zagrzebia, obiad, przejazd do Rovinj, kolacja

Zbiórka na lotnisku w Warszawie. Wylot do Chorwacji. Przylot do Zadaru. Transfer do hotelu. Przybycie do hotelu.

OPCJA: PREZENTY NA POWITANIE
Na Państwa życzenie, w pokojach gości przed przyjazdem mogą zostać umieszczone prezenty, np.:
- Krawat dla panów lub szalik dla pań
- Koszyk chorwackich specjałów (słodkie migdały, suszone figi i inne)
- Brandy z aromatycznymi ziołami
- Butelka wina
- Pióro "Penkala"
- Naturalne kosmetyki: mydło, olejek do kąpieli, sól do kąpieli.

KOLACJA - TAWERNA KANTINON ROVINJ
Z tawerny znajdującej się na nabrzeżu rozciąga się widok na Stare Miasto. W niedawno odnowionej restauracji za menu odpowiadają chorwacki szef kuchni Tom Gretic i sommelier Emil Perdec. Wszystkie składniki używane do przygotowania dań są świeże i pochodza od lokalnych dostawców. Lokal oferuje przytulną atmosferę połaczoną z typowym istriańskim wystrojem tawerny - kamienne mury, długie drewniane stoły i ławy, beczki wina i otwarta kuchnia. Tawerna nie posiada tarasu a jedynie jeden stolik na 4 osoby do jedzenia na zewnątrz.
DZIEŃ 2: Wycieczka rowerowa (do 3 godzin), obiad, kolacja.
Jazda na rowerze po starym mieście Rovinj z przewodnikiem lub bez. Po zwiedzeniu miasta, jazda wzdłuż wybrzeża przez park "Zlatni Rt - Punta Corrente". Odpoczynek z napojami (woda, soki, ciastka) na pięknej plaży. Nastęnie przejażdżka do wykopalisk archeologicznych Moncodogna. Obiad w lokalnej restauracji i powrót do Rovinj.
OBIAD - RESTAURACJA FERAL, ROVINJ
Potrawy w tej restauracji oparte są na kuchni śródziemnomorskiej. Wszystkie makarony, za wyjątkiem spaghetti, przygotowywane są ręcznie bez użycia konserwantów. Istriańska szynka, ser kozi, kiełbasa i schab pochodzą z produkcji krajowej. Ryby, kraby i małże kupowane są codziennie od słynnych rybaków z Rovinj. Codziennnie wypieka się domowy chleb.
KOLACJA - RESTAURACJA DVA BALADURA - PILKOVIĆI
Aparthotel "Dva Baladura" znajduje się w Pilkovići, tylko 12 km od popularnego Rovinj. W restauracji można zjeść dania kuchni lokalnej, ze starannie dobranym winem. Lokal oferuje świeże szparagi na wiele sposobów, wspaniałe gnocchi, makaron pljukanci z gulaszem a do tego pieczarki, szynka, ser.

Propozycje zajęć integracyjnych.
OPCJA 1. "ZROBIONE PRZEZ NAS"
Czas trwania: 3,5 godziny
Lokalizacja: wystarczająco duży trawnik wokół hotelu.
Atrakcja da uczestnikom możliwość zaplanowania i stworzenia własnego programu budowania zespołu. Jest to ambitny program wymagający od uczestników komunikacji, wyznaczania celów, planowania czasu, rozwiązywania problemów, współpracy, kreatywności i świetnej zabawy.
Celem zajęć jest bliższe poznanie swoich kolegów.
Grupa podzielona zostanie na 3 lub 4 zespoły.

Opis:
Na początku uczestnicy zostaną zapoznani z zasadami.
- W pierwszej części zajęć, każda drużyna otrzymuje własne opisy siedmiu zadań programu budowanbia zespołu.
- Zadaniem każdej drużyny jest wybór 2 lub 3, najbardziej jej zdaniem interesujących zajęć, które podczas zabawy pozwolą lepiej poznać się uczestnikom. Każdy zespół zaplanuje jedną część programu dla całej grupy. Wybrane zajęcia poprowadzą moderatorzy. Program ma charakter konkursu.

Przykładowe zajęcia:
1. Jeden wspólny cel. Każdy zespół zostanie poproszony o sporządzenie listy wszystkich cech wpólnych łączących członków zespołu. Wygrywa grupa z jadłuższą listą cech.
2. Plątanina. Cała grupa tworzy żywy łańcuch. Pierwsza osoba prowadzi łańcuch przez siebie, nad i pod ramionami, między nogami itd. Należy uważać aby nie przerwać łańcucha. Plątanina kończy się, gdy grupa nie będzie mieć możliwości poruszenia się. Wtedy jedna osoba "rozplątuje" grupę udzielając tylko ustnych wskazówek.
3. Budowanie mostów. Wolnostojący most budowany będzie tylko za pomocą gazety i taśmy maskującej. Most musi być na tyle wytrzymały, aby utzymać butelkę. Dodatkowo musi być on na tyle wysoki, aby można było pod nim przełozyć patelnię.
4. Scavenger Hunt. Każdy zespół otrzymuje listę pytań. Należy odpowiedzieć na największą liczbę pytań w określonym czasie.
5. ABC counts 1-2-3. Każdy zespół otrzyma papierową torbę, w której należy umieścić 26 przedmiotów, których nazwa rozpoczyna się od każdej kolejnej litery alfabetu. Grupa, która pierwsza zbierze wszystkie przedmioty, wygrywa.
6. Przechadzka. Członkowie grupy stają obok siebie. Zawodnicy, związani razem w kostkach za pomoca chust lub taśmy, muszą przejść 20 metrów (żaden z członków grupy nie może upaść). Zwycięża najszybszy zespół.
7. Węzły. Każda osoba łapie za ręce dwóch uczestników. Zadaniem grupy jest rozplątanie węzła bez puszczania rąk. Najszybszy zespół wygrywa.

OPCJA 2. PRZETRWAMY, CZY NIE PRZETRWAMY?
Czas: 3h.
Zadaniem drużyn bedzie zbudowanie na bezludnej wyspie obozu zapwniającego podstawowe warunki do przetrwania.
Po przybyciu na umówione miejsce, grupa zostanie podzielona na 5 zespołów.
Zadaniem zespołów będzie:
- rozłożenie namiotu (wszyscy członkowie zespołu są ze soba związani za nadgarstki)
- rozpalenie ognia za pomocą krzesiwa
- wykonanie prymitywnego narzędzia
- wykonanie pułapki na zwierzęta
- zawiązanie 5 rodzajów węzłów
Szkice, instrukcje i materiały zostaną dostarczone przez organizatora. Zwycięzcą zostanie ogłoszony najszybszy zespół.

OPCJA 3. WITAMY W ISTRII.
Uczestnicy: 30 osób.
Po przybyciu na umówione miejsce, grupa zostanie podzielona na 5 zespołów.
Przykładowe zadania:
- Dziewczyna z oliwą - zespoły muszą rozpoznać różne rodzaje oliwy.
- Chłopiec - zespoły próbują tłumaczyć tak szybko jak to możliwe, wiadomości zapisane głagolicą
- Serowar - zadanie polega na rozpoznaniu, jaki to rodzaj sera (kozi, owczy)
- Rybak - należy zbudować konstrukcję do suszenia sieci rybackich
- Producent wina - zadaniem będzie spróbowanie i rozpoznanie 4 rodzajów istriańskiego wina.
Uwaga: każdy moderator rozda pewną ilość złotych bryłek każdemu zespołowi, w zależności od jego szybkości, jakości i ducha zespołu.
Zwycięski zespół z znajwiększa ilością monet zostanie nagrodzony butelką wina (po jednej dla każdego członka zespołu).
DZIEŃ 3: zbieranie trufli, obiad, kolacja
Klienci będą mieli okazję skosztować doskonałej oliwy z oliwek z lekkimi przekąskami lub zjeść obiad w restauracji Zigante. Atrakcja połączona z poszukiwaniem trufli w towarzystwie profesjonalnych poszukiwaczy i ich psów w lesie Motovun lub w małej wiosce Paladini, niedaleko Buzet.
OBIAD - RESTAURACJA ZIGANTE - LIVADE
Menu restauracji opiera się na istriańskich truflach. Oprócz unikalnego menu, lokal oferuje mozliwość organizacji obiadów prywatnych i biznesowych, kolacji i degustacji, a także zakwaterowanie w luksusowych pokojach.
OPCJONALNIE
DEGUSTACJA OLIWY IPSA - Livade
Ta rodzina zasadziła swoje gaje oliwne na 5 hektarach. Klaudio Ipsa z rodziną uległ rosnącemu trendowi renowacji starych sadów oliwnych.
Przedsiębiorcy zdobyli wiele medali na różnych festiwalach i imprezach, takich jak Vinistra, Maslina w Splicie, Krasica i Vodnjan, co jest dowodem na jakość produkowanej przez nich oliwy.

WIZYTA W PIWNICY Z WINAMI MATOSEVIC
Winiarnia Matošević znajduje się około 15 minut od Rovinj. To najbardziej znany producent wina w Istrii. Jego Chardonney zdobyło srebrną nagrodę w Paryżu, w 2002 roku.

KOLACJA - RESTAURACJA VIKING - Zatoka Lim
Restauracja Viking znajduje się w pięknym miejscu, tuż obok fiordu Lim, nieskażonego rezerwatu przyrody na zachodnim wybrzeżu Istrii.
Istriańska szynka, łosoś, sałatka z małży, kraba sałatka, wędzony okoń morski, koktajle, sałatki rybne, tagliatelle, lasagne, risotto, ostrygi, małże, okoń morski, ryby skorpion, sola, ryby i langusty to tylko niektóre z potraw, które zachwycą Twoje kubki smakowe.
DZIEŃ 4: Dzień przygód, obiad, kolacja
Rano: krótkie zebranie i podział grupy na 2 zespoły.
Zespoły wezmą udział w jeep safari i przejażdżce quadami po lesie w pobliżu Rovinj. Obiad w lokalnej restauracji. Program kończy się po południu powrotem do Rovinj.

Możliwe dodatkowo:
- zwiedzanie Adrenaline Parku
- zwiedzanie jaskini z profesjonalnym przewodnikiem,
- gry przygodowe (łucznictwo, przeciąganie liny, wyścigi w workach)
- jazda konna
KOLACJA POŻEGNALNA - RESTAURACJA BLU - Rovinj
Restauracja z widokiem na starówkę, usytuowana przy plaży, oferuje wszystkie luksusy o jakich klient może marzyć. Najwyższa jakość usług i miła atmosfera zmieni wakacje w niezapomniane doświadczenie.
DZIEŃ 5
śniadanie. Wyjazd na lotnisko. Wylot do Polski.

To jest jedynie przykładowa oferta.
Każdy program wyjazdu firmowego może być dowolnie modyfikowany.
Skontaktuj się z nami. Prześlemy więcej ofert wycieczek lub wyjazdów incentive travel, które były robione dla innych firm. Na tej podstawie będziemy mogli też ułożyć programu wyjazdu integracyjnego zgodny z Waszymi oczekiwaniami.

Zajmujemy się kompleksową obsługą wyjazdów firmowych. Jesteśmy doświadczonym organizatorem wyjazdów dla firm. Profesjonalnie organizujemy wycieczki firmowe i incentive travel w różne miejsca na świecie. Skontaktuj się z nami i powiedz w czym możemy Ci pomóc.